2006-11-27 • dagens bild • today’s picture


Moskva • Ryssland
Det är en galen värld. Jag besökte nyss den amerikanska restaurangkedjan T.G.I. Friday’s i Moskva. Vem kunde tro det, att jag skulle hitta den där? Inte helt osökt frågar jag mig själv vad det betyder att vara svensk, egentligen. Bortsett från Volvo och Mc Donalds så har vi inte så många kända svenska varumärken sedan GB blev sålt. Och utan våra svenska företag, hur definierar vi vår nationalkaraktär? Spelar nationen längre någon roll och vems karaktär pratar vi egentligen om i ett multikulturellt samhälle? Skit också att dom sålde GB. ;-)

Moscow • Russia
What do you know. T.G.I. Friday’s in Moscow! Or is it?
The world is a crazy place. ;-)

Moscú • Rusia
T.G.I. Friday’s. Je, je, je, Been there done that. 8 Calle, 26-55 Zona 11, Interior Parque Comercial Las Majadas, Guatemala City, GUATEMALA. ;-)

//danne

13 Responses to “2006-11-27 • dagens bild • today’s picture”

 1. Lorraine Says:

  Nice foreground and background, full of atmosphere :)

 2. danne Says:

  It’s a small world. I just got a mail from a friend in Switzerland who told me that he was served by the same girl three years ago at the same restaurant. vaya.

  Lorraine: and the food was good. :-)

 3. Meeri Says:

  Skojar du? Heeelt underbart ju. Chokladdesserten och Fish & Chipsen. MUMS! Hörde ditt telefonsvararmeddelande alldeles för sent förresten. Kram

 4. danne Says:

  Nope. Dagens sanning levererad direkt från moskva. .-) Käkade omeletten denna gång men hade en ribs-period när jag bodde i Guate. abrazo

 5. Nina E Hillström Says:

  va, har de sålt Great Britain?? Till vem då?? Nejdå, jag fattar, men håll med om att det vore en rättvis tanke att england blev slavland åt låt säga Indien i sådär 200 år!! …och inte skulle de få någon glass heller!

 6. danne Says:

  nej nej nej. GB står för Gränges Bryggerier. Det var dom som gjorde Trocadero. Dhaaaa. ;-)

 7. Anonymous Says:

  MickyDees is Swedish??
  Could have fooled me…

 8. claudia Says:

  Aja Rusia!, un lugar conocido y familiar en diferentes ciudades del mundo…y buena comida!!

 9. Stefan Says:

  och inte en käft kommenterar snutmössan hon har på sig…vad är grejjen med den?

 10. Stefan Says:

  och när jag ändå är i farten…vad är grejjen med att alla sådana här etablissemang ( hard rock, tgi, hooters…etc) så ska varenda servitris/ör ha fula knappar på västarna?

 11. danne Says:

  Anonymous: Well, yes, Mc Donald is a swedish brand, how else is it possible that nobody else have made a comment about it? off course it swedish. The m stands for Malung, the place the founder came from originally. :-)

  Claudia: :-) Tiene que probar la comida sueca algun día!

  Stefan: Du skulle ha sett hennes polare. En hade en rysk militärmössa stor som ett ufo. Men vette fan hur de tänkte med knapparna. Beats me.

 12. markisen Says:

  FÅR man ha en nationalkaraktär i Sverige utan att vara främlingsfientlig? kanske det är en strategi med utförsäljningen av de svenska företagen…?

 13. danne Says:

  Markisen: Ja absolut. Titta på mig, när jag inte övar mig på att vara finne, guatemaltec, new yorker, tadjiker, eller latino i största allmänhet. :-) Men min poäng är att det i princip inte borde vara möjligt att vara främlingsfientlig i dagens multikulturella och globaliserade värld. I vart fall inte på det traditionella viset. Som jag ser det borde sålunda vår “nationalkaraktär” vara inkluderande och inte exkluderande som vissa rasistiska partier tycker. När det gäller företagen så kanske det är bra att IKEA är en del av världen, baserat på samma logik, att vi blir inkluderade i andra kulturer? BTW åkte jag faktiskt förbi IKEA i Moskva.


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com