Top
Photographer Danne Eriksson

Guar • Nepal
Wikipedia: En samosa är ett friterat degknyte med en fyllning som vanligtvis består av en kryddad blandning av köttfärs och/eller grönsaker, ofta potatis, linser, lök och ärtor. Samosan serveras ofta som förrätt med chutney. Den förekommer i flera länder och är populär i sydvästra och centrala Asien och i Afrika. Den vegetariska samosan är vanlig i norra Indien medan den köttfyllda samosan är vanligare i västra Indien.

Guar • Nepal
Wikipedia: A samosa /səˈmsə/ or samoosa is a fried or baked pastry with a savory filling, such as spiced potatoesonionspeaslentils, ground lamb, ground beef or ground chicken. Its size and consistency may vary, but typically, it is distinctly triangular. Samosas are often accompanied by chutney.[1] With its origins in Uttar Pradesh,[2] they are a popular appetizer or snack in the Indian SubcontinentSoutheast AsiaCentral Asia andSouthwest Asia, the Arabian Peninsula, the Mediterranean, the Horn of AfricaNorth Africa and South Africa.

//danne