Top
Photographer Danne Eriksson

Dagens gnäll eller saker som suger!
Det är en sak jag inte fattar. Varför är alla sugrör i hela Centralamerika alltid för korta? Med ett för kort sugrör tvingas man halsa direkt ur flaskan med resultatet att man sätter sugröret i halsen. Alternativet är att man kör ner lillfingret i flaskhalsen och försöker fiska upp det vilket är snudd på omöjligt. Det är dessutom kontraproduktivt eftersom den viktigaste orsaken till varför man använder sugrör är att man vill undvika bakterier. Detta suger verkligen.
Jag vill inte på något sätt verka gnällig men med tanke på volymen Coca Cola man dricker här så kan man tycka att någon mer an jag skulle ha reflekterat över problemet. Till exempel de som tillverkar sugrören. Man skulle kunna tro att det vore en bra konkurrensfördel att faktiskt tillverka sugrör som fungerar. Om inte annat är det ett förödande argument att kunna hålla upp två sugrör kunna säga: ”detta fungerar, detta fungerar inte. vilket vill du ha?”. Insäljningen kan sedan avslutas med man provdricker en cola med det som fungerar. Om köparen inte är intresserad kan ju han få använda sugröret som är för kort.
Rent tillverkningstekniskt borde man förlänga sugrören 3 centimeter utan allt för mycket besvär och lyckas man med det så är det ju inte 900 personer på Åland som är målgruppen utan vi snackar Centralamerika och kanske till och med Latinamerika. Faktum är att glöm allt det jag sagt. Det är inget fel på sugrören. Över till något annat. Är det någon som av en händelse råkar känna en riskkapitalist? ;-)

Quetzaltenango • Guatemala
One small mystery of life. Why are the straws always to short? Really. Due to the quantity soda people are drinking in Central America you might think that somebody would have thought about the design. But no. Humm ;-)

Quetzaltenango • Guatemala
No entiendo porque las pajilla siempre están demasiado corto. No lo entiendo. ;-)

// danne